Falcon
Falcon

Persbericht

Falcon benoemt nieuwe CEO en gaat een partnership aan met Tectum Group.

28.09.2022

Sinds 1 oktober is er een nieuwe toekomst aangebroken voor IT-leverancier Falcon. Tectum Group - expert in daken, gevels en balustrades – wordt voor 50% mede-eigenaar en Bart Dessent volgt de huidige CEO en oprichter Walter Panis op. "Door de krachten van beide IT-teams te bundelen, beschikken we binnenkort over alle expertise om complexe IT-uitdagingen het hoofd te bieden", zegt Walter Panis.

Falcon Automation werd in 1991 opgericht door Jan en Walter Panis als onderdeel van de Ebema Groep. Het bedrijf groeide al snel uit tot een gevestigde IT-waarde in de Limburgse KMO-markt. Deze sterke ontwikkeling zorgde ook voor een toenemende vraag naar meer professionalisering, zowel op het vlak van oplossingen als diensten.

32 IT-experts onder 1 dak

Walter Panis: “Het IT-landschap evolueert drastisch en de complexiteit neemt alsmaar toe. Daarom was het voor ons belangrijk om samen te werken met een sterke partner als Tectum Group. Zij brengen 14 medewerkers mee, elk met hun eigen expertise. Zij vormen de perfecte aanvulling op ons tienkoppig team. Samen vormen zij het gezicht van het vernieuwde Falcon.”

Verder looft Panis ook de kwaliteiten van zijn opvolger. “Bart Dessent brengt heel wat ervaring mee, vooral op het gebied van IT en bedrijfsprocessen. Zo was hij recent nog aan de slag als Partner bij BDO, ICT-manager bij Trixxo en Ewals Cargo Care. Hij is de geknipte persoon om mijn taken over te nemen.” 
 

Falcon - Bart Dessent - Walter Panis

Een volwaardige IT-partner met oplossingen op maat.

Bart Dessent kijkt met vertrouwen uit naar zijn nieuwe rol. "Falcon heeft de ambitie om een volwaardige IT-partner voor bedrijven te zijn. We willen ons portfolio in de toekomst systematisch uitbreiden door het rapportage team te vergroten, extra capaciteit voor maatwerkontwikkeling te voorzien, nieuwe business process engineering mogelijkheden te creëren en ERP-implementaties uit te voeren."

Op de vraag welke doelen hij voor Falcon voor ogen heeft, is hij duidelijk. “Binnen afzienbare tijd groeien naar een stabiele organisatie met 40 medewerkers.”

Naast Bart Dessent, die ook hoofd van de financiële afdeling wordt, treden Inge Vranken (verantwoordelijk voor bedrijfsprocessen, rapportage en applicaties) en Maikel Broekx (managed IT, security, cloud, printing en telefonie) toe tot het nieuwe management.

Walter Panis zal Falcon de komende jaren met raad en daad blijven bijstaan en blijft CIO binnen de Ebema groep.

Referenties